عنوان پاورپوینت : حسابداری و حسابرسی دولتی
قالب بندی : پاورپوینت
قیمت : رایگان
شرح مختصر : : حسابداری دولتی نظامی است که اطلاعات مربوط به فعالیت های مالی دولت و واحدهای تابعه را به نحوی جمع آوری ، طبقه بندی و تلخیص و گزارش می نماید که از یک سو دولت و مقامات منتخب مردم ( مسئولین دولتی ) را در ادای مسئولیت پاسخگویی ، تصمیم گیری کنترل برنامه های مصوب یاری داده و از سوی دیگر زمینه را برای قضاوت آگاهانه مردم نسبت به عملکرد دولت فرهم آورد .
به عبارت دیگر ، حسابداری دلتی عبارت است از کلیه فعالیت های مربط به تجزیه و تحلیل ، ثبت ، طبقه بندی ، تلخیص ، گزارش دهی و تفسیر فعالیت های سازمان های دولتی که با در نظر گرفتن اولویت قوانین و مقررات مالی دولتی بر اصول پذیرفته شد حسابداری انجام می شود.
بنابراین صورتهای مالی سازمان های دولتی اصولاً به منظور رفع نیازهای اساسی زیر تهیه می شود :
۱- نیاز قانونی : دولت و سازمان های دولتی مشمول قوانین و مقرراتی می باشند که محدودیت های اساسی در مورد نوع ، ماهیت ، طبقه بندی و محتویات حسابها و صورت های مالی برای آنهاایجاد می نمایند .
۲ – نیاز نظارتی : قوه مقننه ، قضائیه ، دولت و افراد کشور جهت نظارت بر عملیات سازمان های دولتی ، به خصوص عملیا مربوط به اجرای بودجه و ارزیابی عماکرد مدیریت سازمان های مختلف دولتی ، به اطلاعات کافی نیاز دارند .
۳ – نیاز اطلاعاتی : مدیران سازمان های دولتی به منظور انجام وظایف مدیریتی نظیر برنامه ریزی ، تصمیم گیری و اجرای عملیات به نحو مطلوب و مناسب به اطلاعات و گزارش های به موقع و صحیح نیاز دارند .
تفاوت در صورت های مالی : صورت های مالی موسسات دولتی و بازرگانی باهم متفاوت است چون انگیزه تاسیس سازمان های بازرگانی تاسیس سود است ، لذا صورت سود و زیان یکی از صورت های مالی اساسی موسسات بازرگانی است در حالیکه در حسابداری سازمان های دولتی غیر انتفاعی به تهیه صورت دریافت و پرداخت یا صورت درآمد و هزینه اکتفا می شود همچنین در حسابداری بازرگانی ، ترازنامه آنها وضعیت دارایی ها ، بدهی ها ،و حقوق صاحبان سهام را در یک تاریخ معین نشان می دهد ، در حالیکه در حسابداری دولتی دارایی ها ثابت به محض خرید به حساب هزینه منظور می شوند لذا ترازنامه نمی تواند وضعیت مالی را در یک تاریخ معین نشان دهد .
لزوم رعایت کنترل بودجه ای در حسابداری دولتی : در حسابداری دولتی نگهداری حساب درآمد و هزینه عمدتاً به منظور تنظیم و کنترل بودجه مصوب صورت می گیرد ، لذا اهمیت کنترل بودجه در سازمان های دولتی کمتر از اهمیت اندازه گیری سود ویژه در حسابداری بازرگانی نیست ، کنترل بودجه در موسسات بازرگانی به اندازه سازمان های دولتی قابل ملاحظه و دارای حساسیت نمی باشد .
لزوم نگهداری حساب های مستقل : در حسابداری دولتی هر منبع مالی یک حساب مستقل محسوب و از نقطه نظر حسابداری مانند یک موسسه مستقل با آن برخورد می شود . لزوم نگهداری حساب های مستقل ، به منظور تفکیک برنامه ها و فعالیت هایی که از محل در آمد های خاصی تامین مالی می شوند ، یکی از تفاوت های اساسی حسابداری دولتی و حسابداری بازرگانی است .
فهرست :
کلیات و مبانی حسابداری دولتی
تفاوت سازمان های بازرگانی با سازمان های دولتی و غیر انتفاعی
موارد تشابه سازمان های بازرگانی با سازمان های دولتی و غیر انتفاعی
تعریف حسابداری دولتی
مقایسه حسابداری دولتی و حسابداری بازرگانی
استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری دولتی
مبنای نقدی ( نقدی کامل )
مبنای نقدی تعدیل شده
مبنای تعهدی کامل
مبنای تعهدی تعدیل شده
ثبت حسابداری رویدادهای مالی مرتبط با هزینه ها در مبنای مختلف حسابداری
نکاتی درباره تعیین درآمد و هزینه در مبنای نقدی و تعهدی ( تبدیل مبنای تعهدی به نقدی یا بالعکس )
اصول بنیادی حسابداری دولتی
اصل لزوم نگهداری حساب های مستقل
انواع حسابهای مستقل در حسابداری دولتی
اصل سوم گزارشگری دارایی سرمایه ای
کنترل بودجه و آشنایی با حسابداری بودجه ای
چهارده اصل بودجه
اصل سالانه بودن بودجه
اصل تقدم درآمد بر هزینه
اصل تعادل بودجه
اصل پیش بینی و تقدم
اصل وحدت بودجه
اصل تمرکز عایدات
اصل کاملیت یا جامعیت بودجه
اصل شاملیت یا تفصیل بودجه
اصل تخصص و عدم تخصیص بودجه
اصل انعطاف پذیری بودجه
اصل تحدیدی بودن بودجه
اصل تخمینی بودن در آمدها
اصل تنظیم بودجه بر مبنای عملیات
اصل تفکیک هزینه مستمر از غیر مستمر
حسابداری بودجه ای
تخصیص اعتبار
بستن حسابهای بودجه ای
تکمیل چرخه حسابداری بودجه ای
عملیات حسابداری خزانه داری کل
وصول درآمدها و سایر دریافت ها
حساب مستقل وجوه اعتبارات هزینه ای
حساب مستقل وجوه تملک داراییهای سرمایه ای ( عمرانی )
حساب مستقل وجوه درآمد اختصاصی
حساب مستقل وجوه سپرده
برچسب ها : . اصل تعادل بودجه, اصل لزوم نگهداری حساب های مستقل, اصول بنیادی حسابداری دولتی, تخصیص اعتبار, تعریف حسابداری دولتی, تکمیل چرخه حسابداری بودجه ای, حساب مستقل وجوه اعتبارات هزینه ای, حساب مستقل وجوه درآمد اختصاصی, حسابداری بودجه ای, عملیات حسابداری خزانه داری کل, کلیات و مبانی حسابداری دولتی, کنترل بودجه و آشنایی با حسابداری بودجه ای, مبنای تعهدی کامل, مبنای نقدی تعدیل شده, مقایسه حسابداری دولتی و حسابداری بازرگانی, وصول درآمدها و سایر دریافت ها
تشکر بسیار زیاد که مقالات را رایگان در اختیار مان قرار میدهید
سلام
سباس فراوان از مطالب بسیار اساسی به روز و کاربردی شما